Zoeken:

Is uw website responsive?

Feit is dat de mobiele opmars zich dit jaar volop verder zet en de gemiddelde website in Vlaanderen is nog niet aangepast aan mobiele toestellen. Met responsive design bedoelen we dat uw website zich flexibel aanpast aan de schermgrootte van mobiele toestellen (tablets, smartphones, iPads/iPhones…). Hierdoor is uw website ook op de kleinste toestellen vlot leesbaar zonder dat er al te veel moet gescrold worden.
 
Wat zijn redenen om hier snel verandering in te brengen?
 
1. Google heeft al aangekondigd dat het websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik voorrang zal geven in de zoekmachine doordat deze investeren in het gebruiksgemak van de bezoeker.
 
2. Eens uw website geoptimaliseerd is voor mobiele toestellen, zal hij zich ook automatisch aanpassen aan andere mobiele toestellen die op de markt komen, toch als dit op de goede manier gebeurd is.
 
3. U bent trendsetter en u bent innovatief aangezien uw concurrenten ongetwijfeld nog niet allemaal over een website beschikken die aangepast is aan mobiele toestellen.
 
4. U kiest best voor een responsive website omdat uw volledige website dan zichtbaar is op mobiele toestellen. Dit in tegenstelling tot een echte ‘mobiele’ website die een aparte beperktere versie is van uw website met slechts een beperkte weergave van uw volledige website. Rekening met het mobiel gebruik op vandaag is dit niet gebruiksvriendelijk meer.
 
5. U hoeft ook maar één website te onderhouden terwijl u bij een mobiele website twee aparte versies van uw website heeft die u moet updaten en ondersteunen.
 
Kortom, genoeg redenen om uw website eens in een nieuw responsive kleedje te steken, mocht dit nog niet gebeurd zijn. Wij maken alvast op vandaag geen enkele website meer zonder met deze belangrijke evolutie rekening te houden. Wilt u hierover meer informatie? Aarzel dan niet om ons om advies te vragen.

Deel bericht