Zoeken:

Marketingtrends

Enkele marketing trends van naderbij bekeken…

Voice Search & Google-algoritmes
We zien dat Voice Search de voorbije jaren een belangrijke ontwikkeling is binnen online marketing. Wat is Voice Search? Voice Search is dat personen zoekopdrachten kunnen uitvoeren door middel van spraak en spraakherinnering. Google analyseert wat er ingesproken is en toont dan wat er gevraagd is geweest. Siri en Alexa zullen in 2020 een nog belangrijker rol gaan spelen.

De toekomst op gebied van SEO is moeilijk te voorspellen, omdat Google dit zelf bepaalt door bv. een update. Google zorgt er ook voor dat er meer ruimte is voor betaalde advertenties. Recent was er een grote google update die er in grote lijnen om draaide dat er nog meer aandacht gegeven wordt aan teksten op de website die een antwoord geven op vragen die surfers hebben. Belangrijk dus om hier bij het schrijven van teksten op de website rekening mee te houden.

Social & Virtual Reality
Het is belangrijk om als bedrijf ook in te zetten op de social media “stories” zoals op Instagram, Facebook of Snapchat. De “stories” zijn ideaal om engagement te boosten en naamsbekendheid te creëren.

Artificial Intelligence (AI)
Artificial Intelligence zal zeker in 2020 ook een trend blijven. Het zal de mogelijkheden voor bedrijven verbreden. Een trendy voorbeeld van dit moment zijn chatbots, Facebook of Messenger bots.

Video marketing
Om meer engagement te verkrijgen op sociale media kanalen is het belangrijk om ook in 2020 in te zetten op video marketing. Een interview, demo’s, “behind the scenes”… is ideaal om uw doelgroep meer te laten kennis maken met uw bedrijf.

Influencer marketing
Influencer marketing is een zeer doeltreffende marketing techniek voor het aantrekken van nieuwe klanten en ook om naamsbekendheid te creëren. Influencers zijn mensen die een groot bereik hebben op sociale media kanalen en die hun volgers op die kanalen ook beïnvloeden.

Personalisatie
Personalisatie zal in 2020 ook zeer belangrijk zijn, het is belangrijk om als bedrijf in te zetten op marketing automation. Marketing automation zorgt voor veel efficiëntere en persoonlijker marketingcommunicatie.

Extra info nodig rond één van deze topics? Aarzel niet om ons te contacteren voor gratis advies! Wij helpen u graag verder.

Deel bericht